menuMenyVerket Yoga

Gravideyoga

keyboard_arrow_left Tilbake  til kursoversikten

Så herlig! Kroppen din bærer frem et nytt liv! Da er det viktig at du gir deg et pusterom i hverdagen hvor du tar vare på deg selv - og din baby. I tillegg får du med deg verktøy du kan ha nytte av under fødselen og i tiden etter den.

Unn deg 75 minutter hvor du kan falle til ro og være alene med deg selv og ditt barn. Ta deg tid til å bare være gravid uten å måtte ordne eller styre med noe som helst annet.  
Under graviditeten går kroppen gjennom store forandringer – de hormonelle endringene påvirker deg ikke bare fysisk, men også mentalt. De fleste gravide har glede og nytte av å gjøre yoga. 

Fysiske øvelser

På kurset lærer du fysiske yogaøvelser som kan forebygge og/eller lindre vanlige plager som for eksempel: kramper, hevelser, åreknuter, vondt i bekkenet og vondt i nedre del av ryggen.
Gjennom utvalgte øvelser styrker du mage og rygg som er viktig for å beholde en god kroppsholdning også i denne tiden hvor vekten forflyttes fremover etter hvert som magen vokser. Du blir kjent med stillinger/øvelser som kan hjelpe barnet ned gjennom fødselskanalen og ut når fødselen er i gang. Vi retter også oppmerksomheten mot bekkenbunnen for å få en god kontakt med den. Det gjør at du lettere kan gi slipp under fødselen, og gjør også restitusjonen etter fødselen lettere.

Pusteøvelser

Flere av pusteøvelsene fra yogatradisjonen viser seg å være godt egnet for gravide.
Vi begynner med å etablere bedre kontakt med pusten og la den bli dypere og friere. En dypere og friere pust gir deg mer overskudd og energi. Du vil oppleve en større indre ro både i kropp og sinn.
Du blir kjent med pusteteknikker som kan hjelpe deg gjennom fødselens forskjellige faser. Du lærer hvordan du kan bruke pusten for å falle til ro, hvordan du kan bruke pusten i møte med riene og du lærer teknikker som kan hjelpe deg å gi slipp på spenninger i kroppen og dermed hvile godt mellom riene.
Pusteøvelsene påvirker hjertet og fordøyelsen positivt og gir bedre blodtilstrømning til de indre organene, noe som også barnet ditt har godt av. 

Avspenning

Både de fysiske øvelsene, pusteøvelsene og de mentale avspenningsteknikkene gir fysisk og psykisk avspenning. Når du slapper av, får barnet det også mye bedre - unødvendige muskelspenninger i livmoren slipper, slik at barnet får mer plass. Blodgjennomstrømningen i morkaken øker, slik at barnet får mer næring. Nivået av stresshormoner, som overføres til barnet via morkaken, reduseres.
Avspenning kan også ha smertelindrende effekt på bl.a. bekkenplager og kan hjelpe mot kvalme.

Under fødselen vil du ha glede av evnen til å slappe fullstendig av i løpet av kort tid. Takket være avspenning og pusteteknikkene du lærer på kurset kan du hente frem nye krefter under fødselen og møte en ny rie med ny energi. 

Yoga medvirker til en dypere kontakt med kroppen din og gleden av det å bære et barn frem.    

Ønsker du å delta på et kurs i Gravideyoga kan du ta kontakt med Radka Bakken på mobil 90648224.